Informasjon om Mosetussene

Mosetussene er en søskenavdeling med 11 barn i alderen 1-4 år og 3 voksne. Vi er ute hver eneste dag, enten på lekeplassen eller på tur. Vi er så heldig å ha skogen helt inne på uteområdet vårt, så hver eneste dag har barna mulighet til lek i skogen og ulendt terreng.

De som jobber på Mosetussene er:

Anne                          Pedagogisk leder 100%

Isabel                         Assistent 100%

Joanna                        Assistent 100%

Utetid: Vi på Mosetussene liker godt å være ute, vi er ute så ofte og så mye vi kan:) Innimellom lager vi bål sammen med stor avdeling (Morgentåkedalen). Vi lager da mat på bålet, spiser maten vår ute i skogen, eller vi går inn i den flotte grillhytten vår og spiser.

Samling: Hver dag etter frokost har vi samling. Da synger vi en åpningssang, leser bøker, forteller eventyr, synger sanger og snakker om månedstema. Vi synes det er viktig å samle barna om morgenen for å fortelle hva som skal skje den dagen, og la barna komme med innspill for hvordan dagen skal legges opp. Barna får ofte bestemme hvor turene skal gå.

Ukerytmen ser slik ut:

Mandag har de voksne i barnehagen møtedag. Da er vi sammen med stor avdeling ute på lekeplassen og leker sammen med dem. De voksne på motsatt avdeling passer på barna mens møtene pågår.

Tirsdag har vi gruppedag. Da deler vi barna inn i aldersbestemte grupper og har forskjellige aktiviteter. Vi har gymlek, forming, språkgrupper, baking, osv. Vi rullerer slik at alle barna får være med på de forskjellige gruppene.

Onsdag har vi turdag. Da går vi som oftest på tur i nærmiljøet og aller helst opp i skogen. Vi går også på lengre utflukter som Strutsefarmen, Langegården, turer til byen som fisketorget, Bryggen, Akvariet, Fløyen, Museum, teater, osv. Utfluktene følger gjerne månedens tema.

Torsdag har vi forming. Forming følger oftest månedens tema. Da får barna lage mye forskjellig med en hjelpende hånd fra en voksen ved behov. Innimellom baker vi gjerne på formiddagen.

Fredag har vi varmlunsj på Mosetussene. Da prøver vi å lage variert husmannskost med sunne og gode alternativer. Noen dager har vi bakedag istedenfor varmlunsj, da kan vi lage horn, boller, rundstykker eller vafler. Disse dagene får barna vanlig smørelunsj til lunsj, mens bakverket serveres sammen med frukten litt senere på dagen.

Ønsker du å vite mer ?

Velkommen på besøk i Løvåsveien 80 :)