Info om Mosetussene

Mosetussene er en søskenavdeling med 10 barn i alderen 1-4 år og 3 voksne. Vi er ute hver eneste dag, enten på lekeplassen eller på tur. Vi er også så heldig å ha skogen helt inne på uteområdet vårt, så hver eneste dag har barna mulighet til lek i skogen og ulendt terreng.

De som jobber på Mosetussene er:

Anne Lillemork                           Pedagogisk leder 100%

Mona Hamre Wærsland               Pedagogisk leder 80%

Tove Helen Bruvik                       Barne- og ungdomsarbeider 100%

Vikar 20%

Utetid: Vi på Mosetussene liker godt å være ute, vi er ute så ofte og så mye vi kan. Ofte lager vi bål sammen med stor avdeling, Morgentåkedalen. Vi lager mat på bålet, og spiser maten vår ute, eller inne i den flotte grillhytten vår.

Samling: Hver dag etter frokost har vi samling. Da synger vi en åpningssang, leser bøker, forteller eventyr, synger sanger og snakker om månedstema. Vi synes det er viktig å samle barna om morgenen for å fortelle hva som skal skje den dagen og la barna komme med innspill for hvordan dagen skal legges opp. De får ofte bestemme hvor turen skal gå, og om de vil være inne på formiddagen eller på ettermiddagen.

Ukerytmen ser slik ut:

Mandag har vi gruppedag. Da deler vi barna inn i aldersbestemte grupper og har forskjellige aktiviteter. Vi har gymaktiviteter, forming, språkgrupper, etc. Vi rullerer slik at alle får være med på de forskjellige gruppene.

Tirsdag har de voksne på avdelingen møtedag på formiddagen. Da er vi sammen med stor avdeling og leker sammen på lekeplassen. De voksne på motsatt avdeling passer da på barna.

Onsdag har vi forming. Forming følger oftest månedens tema, hvor barna da får lage mye forskjellig alt etter tema, med en hjelpende hånd fra en voksen ved behov.

Torsdag har vi turdag. Da går vi som oftest på tur i nærmiljøet og aller helst i skogen. Vi går også på lengre utflukter som til Akvariet, Fløyen, Strutsefarmen, Langegården, tur til byen, fisketorget, Bryggen, m.m. Utfluktene følger gjerne månedens tema.

Fredag har vi varmlunsj på Mosetussene. Da prøver vi å lage variert husmanskost og sunne gode alternativer. Noen dager har vi bakedag istedenfor varmlunsj, da kan vi lage horn, boller eller rundstykker. Disse dagene får barna vanlig smørelunsj til lunsj, mens bakverket serveres sammen med frukten litt senere på dagen.

Ønsker du å vite mer eller komme innom for en titt?

Velkommen på besøk i Løvåsveien 80:)